Сучасні тренди на ринку експрес-доставки в Україні - Кобилюх, Оксана; Гірна, Ольга (Академічні візії, 2022)
В статті розкрито основні тенденції на ринку експрес-доставки в Україні. Підкреслено, що одним із основних трендів є розширення ринку електронної комерції, спричиненої істотним зростання онлайн продажів. Розкрито сутність безконтактної кур’єрської доставки, як одного із вагомих трендів ринку експрес-доставки. Представлено зростання вимогливості клієнтів через такі елементи як зручність, швидкість, якість, надійність. Враховуючи той факт, що у світі дрони активно обслуговують логістику (Китай, Америка), окреслено можливості їх використання на українському ринку, зокрема, логістичним оператором ТОВ «Нова пошта». Виокремлено в окремий тренд зміни щодо параметрів відправлень, тобто зменшення ваги посилок. Підкреслено, що при вдалому використанні елементів darkstores компанії спроможні розвивати власну доставку. Окреслено розширення послуг логістичних операторів на міжнародному ринку експрес-доставки, зокрема, ТОВ «Нова пошта» через відкриття власних відділень на міжнародному ринку.