Зміна стереотипного мислення і SMM: просування непопулярного продукту сільського виробництва - Калинець, К. С.; Крикавський, Є. В.; Кузнецова, А.; Стасіцький, І. (Академічні візії, 2022)
В статті розглядається ефект популяризації продукту через зміну стереотипних соціальних норм. Методом дослідження є експерементальне просування непопулярного продукту сільськогосподарського виробництва. Акцент дослідження ставиться на важливість визначення впливу соціальних норм на вибір подуктів та послуг споживачами. У трьох експериментах перевірено вплив різних каналів комунікації на вибір продукту споживачами у контексті боротьби із стереотипним мисленням. Перший експеримент відображає пасивну поведінку споживачів, спрямовану на піддатливість аудиторії через органічне залучення підписників шляхом створення нешаблонного контенту. Другий експеримент досліджує сприйману плавність чітко обраної цільової аудиторії та її реакцію на контент через застосування таргетингової реклами. Третій експеримент досліджує вплив лідерів думок на залученість цільової аудиторії шляхом транслювання активної поведінки, спрямованої на досягення результатів.