Моделювання процесу вибору локалізації інвестиційного проекту: ринковий аспект - Глинський , Н.; Маляр , Р.; Іваницький , Р. (Академічні візії, 2022)
Стаття присвячена висвітленню результатів дослідження критеріїв, які стоять за процесом прийняття рішень. Для досягнення таким чином сформульованої мети проведено дослідження на предмет визначення потреби врахування різноманітних факторів впливу, мотивів, способів прийняття рішення. Доведено, що в процесі вибору місця для реалізації інвестиційного проекту проходить порівняння альтернатив його вартості. Визначено, що поступова еволюція економіки та технології змінила і розвинула концепцію факторів розміщення та їх кількості. Ідентифіковано, що розподіл факторів на м’які та жорсткі допомагає тлумачити роль місцевої влади в процесі прийняття рішень інвестором. При цьому показано, що вибір цього місця у найбільш загальній ситуації відбувається на трьох рівнях: визначення регіону розташування, вибір кінцевої кількості місць, остаточний вибір локації.