Роль стейкхолдерів у забезпеченні соціальної відповідальності закладів вищої освіти - Панюк , Тетяна Петрівна; Постельжук , Олександр Петрович; Валюх , Людмила Іванівна (Академічні візії, 2023)
На основі проведеного дослідження ролі стейкхолдерів у забезпеченні соціальної відповідальності закладів вищої освіти, визначено, що сучасні заклади освіти виступають посередником перед внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами які здатні запропонувати різні соціально-економічні і політичні рішення. Досліджено важливість та актуальність ролі університетської соціальної відповідальності на ринку освітніх послуг. Охарактеризовані сутність, складові, роль стейкхолдерів та соціальної відповідальності закладів вищої освіти. Зазначено, що соціальна відповідальність вищої освіти грунтується на важливих положеннях, які були висвітлені під час Всесітньої конференції з вищої освіти. Обгрунтовано, що дотримуючись цих положень та розвиваючи свої конкурентні переваги, сучасні заклади вищої освіти повинні враховувати вимоги та динаміку глобального середовища освітнього процесу й ефективно співпрацювати із зовнішніми і внутрішніми стейкхолдерами. Описані виміри, рівні, форми проявів, зовнішні та внутрішні вектори реалізації через які відбувається робота університетської соціальної відповідальності.