Детермінанти функціонування ринку молока та молокопродукції України в сучасних умовах - Гуцул , Т. (Академічні візії, 2022)
В статті розглянуто основні тенденції розвитку ринку молока і молокопродукції в Україні в умовах воєнного стану. Виокремлено детермінанти, які визначатимуть розвиток ринку молока в найближчій перспективі. Акцентовано увагу на проблемах функціонування молочних ферм та молокопереробних заводів, а також господарств населення, які здійснюють виробництво молока. Запропоновано шість антикризових заходів для молочної галузі України, які включають в себе механізми пільгового оподаткування та кредитування діяльності молочних ферм і молокопереробних заводів, державні закупівлі, організацію молочних кооперативів в межах об’єднаних територіальних громад, модернізацію шляхів експортних поставок молока на світові продовольчі ринки, а також пропозиції щодо стимулювання розвитку органічного сільського господарства та виробництва органічного молока.