ІКТ-орієнтована освіта майбутніх філологів у ЗВО України в кризовий час - Сіваченко, Інна Вікторівна; Безцінна, Жанна Павлівна; Стахмич, Юлія Станіславівна (Академічні візії, 2023)
Інформаційно-комунікаційні технології осучаснюють освітнє середовище й організовують ефективне функціонування закладу вищої освіти. Мета статті полягає в здійсненні науково-педагогічного аналізу ІКТ-орієнтованої освіти майбутніх філологів й окресленні переваг її використання в умовах кризових ситуацій. Розглянуто сучасні підходи до визначення поняття ІКТ-орієнтованої освіти, проаналізовано її загальні й специфічні характеристики, виокремлено її компоненти й сформульовано їхні особливості. Детально проаналізовано застосування ІКТ у підготовці майбутніх філологів й описано найбільш перспективні засоби інформаційно-комунікаційних технологій. На основі наукової літератури описано переваги використання ІКТ-орієнтованої освіти. Розкрито труднощі ІКТ-орієнтованої освіти майбутніх філологів, які виникають у кризовий час, та запропоновано можливі шляхи їх вирішення.