Інфографіка як засіб розвитку критичного мислення здобувачів освіти закладів медичної освіти - Яніцька, Леся Василівна; Токменко, Інна Ігорівна; Постернак, Наталія Олександрівна (Академічні візії, 2023)
В умовах трансформаційних змін української освіти, під впливом пандемії COVID-19 та воєнних дій актуалізуються процеси підвищення якості підготовки майбутніх лікарів. З метою удосконалення та модернізації освітнього процесу підготовки майбутніх лікарів у статті обговорюється застосування інфографіки під час виконання самостійної роботи здобувачами освіти. Впровадження в освітній процес прийомів інфографіки сприяє підвищенню пізнавального інтересу здобувачів освіти до навчання, оскільки такі завдання вимагають творчого, креативного підходу, навичок критичного та логічного мислення. Безпосереднє застосування інфографіки в освітньому процесі має значні переваги, оскільки такий освітній матеріал стислий, доступний, зрозумілий та яскравий, що сприяє ефективному запам’ятовуванню інформації сучасними здобувачами освіти. В результаті дослідження показано, що виконання інфографічних завдань сприяють розвитку критичного та логічного мислення, креативності та самостійності у здобувачів освіти.