Актуальні питання визначення органу – реєстратора постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів в Україні - Рядінська, Валерія Олександрівна; Гончаренко, Світлана Юріївна (Академічні візії, 2022)
В статті досліджено актуальні питання визначення органу – реєстратора постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів в Україні. Здійснено аналіз суб’єктів державної реєстрації, визначених Законом України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців», досліджено їх функції та завдання. Встановлено, що серед завдань міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України є повноваження щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового ураження. Запропоновано відповідні зміни і доповнення до законодавства.