Розвиток кросрівневої координації економічної діяльності у контексті впливу - Козак, Петро Зеновійович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті проаналізовано еволюцію тенденцій розвитку кросрівневої координації економічної діяльності в контексті впливів міжнародних конфліктів, а також конфліктів між рівнями управління економікою, що спричинені внаслідок цього. Розкрито необхідність пошуку нових форм взаємодії регіонів в умовах конфліктогенних чинників. Обґрунтовано важливість формування адаптивних механізмів узгодження управлінських рішень між рівнями влади. Зроблено висновок, що стійка кросрівнева координація забезпечує стабільне функціонування економіки в умовах ведення війни. На основі сучасних викликів запропоновано методичні підходи до адаптивних стратегій кросрівневої координації, заснованих на мережевій взаємодії та цифрових інструментах регіонального розвитку. Результати дослідження можуть бути використані при формуванні державної регіональної політики та системи управління економічною безпекою.