Менеджмент мотиваційної складової у викладанні фундаментальних дисциплін: досвід реалізації освітнього заходу «Біохімія в роботі практикуючого лікаря» - Яніцька, Леся; Постернак, Наталія; Білявський, Сергій (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті розглядається питання підвищення освітньої мотивації здобувачів медичних спеціальностей до вивчення фундаментальної медичної біохімії шляхом впровадження циклу мотиваційних зустрічей з елементами прикладної клінічної орієнтації. На основі анкетування учасників заходу було здійснено оцінку ефективності освітньої ініціативи з позицій менеджменту освітнього процесу кафедри медичної біохімії та молекулярної біології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Представлено рекомендації для удосконалення педагогічного менеджменту фундаментальних дисциплін у закладах вищої медичної освіти.Ключові слова: біохімія, медична освіта, освітній менеджмент, мотивація здобувачів, клінічна орієнтація, фундаментальні дисципліни.