Теоретичне обґрунтування моделі формування просвітницько-консультативної компетентності майбутніх фахівців допомагаючих професій - Лебідь, Ольга; Бикова, Вікторія (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті обґрунтовано доцільність формування просвітницько-консультативної компетентності як ключової умови ефективної професійної діяльності фахівців допомагаючих професій; розкрито науково-методологічні засади моделювання процесу формування просвітницько-консультативної компетентності майбутніх фахівців допомагаючих професій. Теоретично обґрунтовано модель формування просвітницько-консультативної компетентності майбутніх фахівців допомагаючих професій, яка складається з мотиваційно-цільового блоку (визначає підґрунтя моделі – соціальний запит, мета, методологічні підходи, принципи), змістово-процесуального блоку (розкриває логіку реалізації – етапи, педагогічні умови, форми та методи освітньої взаємодії) і результативного блоку (визначає засоби оцінювання – критерії, показники, рівні сформованості просвітницько-консультативної компетентності та очікувані результати).