Трансфер навчального контенту з фізичної культури: досвід імплементації українського модулю «Бокс» у швейцарську школу - Оржицький, Роман Леонідович; Тищенко, Валерія Олексіївна (Академічні візії, 2025)
Стаття присвячена аналізу досвіду імплементації українського модулю «Бокс» у навчальну програму фізичної культури об’єднаної школи Schulgemeinde Wattwil – Krinau (кантон Санкт-Галлен, Швейцарія). Дослідження зосереджується на адаптації модулю до швейцарської освітньої системи, зокрема до вимог Lehrplan 21, із акцентом на розвиток соціальних і фізичних компетентностей учнів 8–9 класів (14–15 років). Модуль включає безконтактні вправи, спрямовані на формування самоконтролю, співпраці та лідерства. Описано структуру навчального року, процес впровадження, результати та виклики. Результати підтверджують ефективність модулю для розвитку soft skills і його відповідність стандартам обох країн.