Аналіз впливу біомеханічних засобів прямої дії на технічну майстерність спортсменів - Буховець, Божена Олегівна; Ричок, Тетяна Миколаївна; Прокоф'єва, Лілія Анатоліївна; Гордієнко, Дмитро Володимирович; Діскаленко, Сергій Іванович (Академічні візії, 2025)
Біомеханічний аналіз фізичних вправ у фізичній культурі та спорті є надійним засобом для синтезу складних та енерговитратних вправ, можуть застосовуватись різні підходи. Метою статті -було провести біокінематичний порівняльний аналіз техніки бігу спортсменів. У ході досліджень встановлені відмінності у темпоритмові структурі досліджуваної локомоції. Запропонований спосіб оцінки техніки бар'єрного бігу на основі матеріалів відеозйомки дозволив встановити певні недоліки в техніці бігу спортсменів.