Особливості вивчення творчості Наталени Королевої під час гурткової роботи в середніх закладах освіти - Кос, Анастасія Ігорівна; Мафтин, Наталія Василівна (Академічні візії, 2025)
У статті розглядаються інтерактивні методи і підходи викладання біографічних відомостей та творчої спадщини Наталени Королевої під час гурткової роботи в середніх закладах освіти. Розглянуто і запропоновано модерні підходи до аналізу літературного доробку письменниці й зацікавлення учнів до опрацювання інформації та аналізу наукових джерел. Акцентується увага на підходах активного навчання школярів, які є важливими у процесі формування літературної компетентності здобувачів освіти. Окреслено особливості прози Наталени Королевої, яка поєднує багатошаровість мистецьких образів, символів та філософських рефлексій, що натомість потребують застосування методів, які сприятимуть ініціативному залученню учнів до творчого осмислення тексту. Стаття містить теоретичну та практичну цінність, дослідження буде корисним і пізнавальним в прикладній діяльності педагогів та дослідників творчості Н. Королевої.