Психологія мистецтва переконання: логіка, риторика та деонтологія в дії - Веселовська, Наталія Олександрівна; Павлов, Володимир Олександрович (Академічні візії, 2025)
Стаття представляє ґрунтовний міждисциплінарний аналіз мистецтва переконання як складної комунікативної практики, що інтегрує три фундаментальні складники – психологію, логіку, риторику та деонтологію. У статті розглядається логіка як основа переконливої аргументації, що забезпечує внутрішню послідовність і логічну завершеність міркувань. Риторика визначається як мистецтво впливу на емоції й уяву аудиторії через стратегії ethos, pathos і logos. Деонтологія ж постає етичним каркасом, який регламентує допустимі межі впливу, запобігаючи перетворенню переконання на маніпуляцію. Теоретичні засади проілюстровано аналізом публічного виступу Володимира Зеленського на форумі в Давосі 2025 року.