Сучасні тенденції функціонування будівельних підприємств - Лопатка, С.С. (Академічні візії, 2023)
Охарактеризовано роль будівельного сектора у забезпеченні економічного зростання, модернізації інфраструктури, формуванні життєвого простору населення та створенні основи для залучення інвестицій. Проаналізовано динаміку обсягів виробленої будівельної продукції за видами протягом 2014-2023 рр. та розподілено обсяги виробленої будівельної продукції за характером будівництва. Розраховано індекси будівельної продукції за видами. Окреслено динаміку капітальних інвестицій будівельних підприємств у придбання програмного забезпечення за видами будівельної продукції. Проаналізовано динаміку обсягів виробленої будівельної продукції суб’єктів господарювання у розрізі регіонів протягом 2019-2023 рр.