Діагностування лінгвістичних здібностей у вступників до закладу вищої освіти з використанням платформи Moodle - Рафальська, Марія Олегівна (Академічні візії, 2025)
У статті проаналізовано порядок проведення діагностування лінгвістичних здібностей вступників до закладів вищої освіти, що здійснюється у три етапи із застосуванням мультимедійних технологій на базі платформи Moodle на прикладі Воєнної академії імені Євгенія Березняка. Визначено актуальні проблеми діагностування лінгвістичних здібностей, детально розглянуто етапи його проведення, порядок дій тестованого та тестолога та мета кожного з етапів. Відзначено важливість ролі тестолога у процесі тестування, визначенні показників оцінювання результатів діагностування, а також у розробленні критеріїв розподілу вступників на мовні групи відповідно до рівня їх лінгвістичних здібностей. Проаналізовано використання методу анкетування для виявлення лінгвістичного інтересу вступників та мотивації до вивчення іноземних мов. Окремо розглянуто методику проведення усної співбесіди, її мета та хід проведення. Стаття спрямована на вдосконалення процесу діагностування лінгвістичних здібностей вступників, забезпечення об’єктивності оцінювання та підвищення ефективності їхнього подальшого навчання.