Виклики та стратегії адаптації меблевої галузі України в умовах економічної нестабільності - Кобилюх, Оксана Ярославівна (Академічні візії, 2024)
Меблева галузь України має значний потенціал для розвитку, зокрема завдяки своєму експортному потенціалу. Попри значні виклики, спричинені війною, меблевий сектор продемонстрував стійкість. Стаття аналізує сучасний стан української меблевої галузі в умовах економічної нестабільності, вивчаючи фактори, що впливають на падіння попиту, скорочення доходів підприємств та труднощі з логістикою. Окрему увагу у статті приділено проблемам управління запасами в умовах економічної нестабільності. Відсутність чітких прогнозів попиту, зміни в каналах збуту, а також непередбачуваність ситуації на внутрішньому ринку вимагають ефективних стратегій управління запасами. Одним із рішень є використання однопродуктової моделі управління запасами, яка дозволяє підприємствам, що спеціалізуються на серійних меблях, оптимізувати виробничі процеси та знижувати витрати на зберігання і транспортування продукції.