Вплив економічних трансформацій на сталий розвиток ринку автомобільного пального - Лега, Олег Степанович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена вивченню впливу економічних трансформацій на сталий розвиток ринку автомобільного пального в Україні. Досліджено сутність категорії сталого розвитку ринку автомобільного пального. У світлі глобальних викликів, таких як зміни клімату та енергетичні кризи, перехід до екологічно чистих моделей енергоспоживання набуває особливої актуальності. У статті аналізуються основні чинники, які впливають на ринок автомобільного пального, зокрема державне регулювання, впровадження інноваційних технологій та еволюція споживчих вподобань. З огляду на міжнародний досвід, автор формулює рекомендації, що сприятимуть оптимізації українського ринку автомобільного пального. Аналіз тенденцій, які виникають під впливом економічних трансформацій, дає змогу виявити нові можливості та виклики для сталого розвитку даного сектору економіки. Отримані результати можуть стати основою для подальшої інтеграції сталих практик у стратегічне планування ринку пального.