Особливості правового статусу перевізника як субʼєкта порушення митних правил - Юрчак, В.В. (Академічні візії, 2024)
У статті проведено аналіз законодавчого регулювання питання відповідальності перевізників за порушення митних правил, висвітлено особливості притягнення до адміністративної відповідальності перевізника, як субʼєкта порушень митних правил згідно Митного кодексу України (далі – МК України), проаналізовано міжнародно-правові підходи щодо особливостей відповідальності перевізника, а також проведено аналіз актуальної судової практики, що стосується справ про порушення митних правил, які були запроваджені щодо перевізників.