Судоустрій республіки Польща: порівняльний аналіз, позитивні і негативні аспекти, які можна врахувати Україні - Радченко, Еллі (Академічні візії, 2024)
Стаття знайомить зі структурою судоустрою Республіки Польщі в порівнянні із судоустроєм нашої України. В цій роботі досліджуються позитивний досвід сусідньої країни, а також спірні моменти, на які варто звернути увагу під час проведення судової реформи в Україні. У статті вказується на схожість політичних процесів в Україні та Польщі, а також про необхідність вивчення досвіду сусідів в реформуванні своєї країни.