Модель системи підготовки майбутніх вихователів до формування первинних уявлень про природне довкілля в дітей дошкільного віку - Граб , Ольга Володимирівна (Академічні візії, 2024)
У статті представлено структурно-функціональну модель системи підготовки майбутніх вихователів до формування первинних уявлень про природне довкілля в дітей дошкільного віку. Окреслені мета та завдання структурно-функціональної моделі системи підготовки майбутніх вихователів. На основі аналізу наукових джерел витлумачено сутність понять «модель». Розроблена модель наочно відображає функціональність і динамічність чотирьох етапів, за допомогою яких нам вдалося отримати різницю між вихідними та прикінцевими даними, а саме: організаційно-цільовий, теоретико-методологічний, змістовно-організаційний, результативно-оцінювальний. Визначено педагогічні умови (організаційно-педагогічні, психолого-педагогічні, дидактичні) реалізація яких уможливить ефективність запровадження розробленої нами структурно-функціональної моделі системи підготовки майбутніх вихователів закладу дошкільної освіти.