Економічне обґрунтування підготовки фахівців у сфері музичного мистецтва - Мазепа, Т. Л.; Лун, Лі Янь; Хома, М. С.; Шуневич, М. В.; Табаков, П. А.; Повстин, М. В.; Коцупир , Т. Д. (Академічні візії, 2024)
У статті розглядається актуальність та необхідність економічного обґрунтування підготовки фахівців у сфері музичного мистецтва. Проаналізовано сучасний стан ринку праці в музичній сфері та визначено основні економічні чинники, які впливають на підготовку музичних фахівців. Висвітлено питання фінансування музичних навчальних закладів, витрати на навчання, а також економічна доцільність інвестицій у музичну освіту. Розглянуто моделі та підходи до економічного обґрунтування, що можуть бути використані для покращення якості освіти та підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці. Зроблено висновки щодо ефективності економічного обґрунтування підготовки фахівців у сфері музичного мистецтва та запропоновано рекомендації для освітніх установ та органів державного управління.