Особливості оподаткування операцій з нерухомим майном в умовах воєнного стану - Мельничук, Володимир Михайлович; Савчук , Віталій Ігорович; Кривуля, Марʼян Іванович; Воєвода , Любомир Романович (Академічні візії, 2024)
Предметом дослідження є особливості оподаткування операцій у ринку нерухомості України. Дослідження проведено з використанням загальнонаукових методів, зокрема: теоретичного узагальнення, методів нормативного аналізу. Мета - проаналізувати сучасний стан оподаткування нерухомості в умовах воєнного стану України. У дослідженні виокремлено основні тенденції розвитку ринку нерухомості України. Визначено правові особливості оподаткування операцій з нерухомим майном в умовах воєнного стану. Надано інструменти податкової політики щодо пом'якшення негативних наслідків воєнного стану в системі оподаткування операцій з нерухомим майном. Вважаємо, що Україну очікує зниження купівельної спроможності населення і, відповідно, зменшення можливостей придбання нерухомості. Шляхом уникнення цих ускладнень є втручання держави та органів місцевого самоврядування.