Адміністративно-правові основи інформатизації органів публічної влади - Крамар, Р. І; Борщевський, З. А.; Чучман , О. А.; Проданчук, В. П.; Хміль, Ю. З. (Академічні візії, 2023)
Дана наукова стаття присячена темі інформатизації, її окремого місця як засобу розвитку та розбудови органів публічної влади через призму зниження корупційних ризиків, уникнення встановлення бар’єру між державними службовцями та громадянами та економії адміністративного ресурсу. Наукова робота досліджує питання основ, на яких базуються фундаменатльні засади розвитку електронного уряду та врядування, їх впровадження у роботу органів державної влади в цілому та суб’єктів владних повноважень зокрема. Також, стаття акценує увагу на вже існуючих надбаннях держави у даній сфері та на можливих шляхах та концепціях розвитку подальшої інформатизації держави у майбутньому, використовуючи прогресивний іноземний досвід. Стаття розкриває основні засади адміністративно-правового регулювання ходу інформатизації в Україні, її можливі переваги на фоні більш класичної моделі управління та адміністрування.