Конституційно-правове забезпечення права народу на участь у законотворчості через референдум в Україні - Сінькевич, Олена Василівна (Академічні візії, 2023)
В статті досліджено особливості реалізації законотворчої правосуб’єктності Українського народу. Право на участь у референдумі розглядається автором як один з інструментів народної законотворчості, який не використовувався в Україні. Тривала відсутність належного законодавчого визначення процесуальних прав Українського народу унеможливила практичне втілення у життя матеріальних норм. Відсутність практики проведення референдумів в Україні органічно вплинула і на рівень наукової розробки референдної проблематики, відповідно, недостатність теоріі референдуму позначилась на конституційному та законодавчому регулюванні відповідних правовідносин.