Інтерактивні методичні підходи вокальної підготовки до практики навчання естрадному співу - Ушакова , О. А. (Академічні візії, 2022)
Статтю присвячено дослідженню і розробці інтерактивних методичних підходів вокальної підготовки до практики навчання естрадному співу. Зауважено, що методологія в системі навчання естрадному співу комплексно враховує особливості і механізми розвитку вокальних навичок у здобувачів освіти за визначеними програмними цілями та завданнями. Наголошено на тому, що методика естрадного вокалу має слугувати досягненню вокально-технічних навичок вільного і стабільного голосоутворення, опанування якими сприяє досягненню універсальності вокаліста на основі використання різноманітних вокальних ефектів та методів вокального навчання. Запропоновано варіанти використання інтерактивних методів навчання в ансамблевій роботі і під час викладання інших групових навчальних дисциплін.