Особливості підготовки плану залучення зацікавлених сторін міжнародного проєкту (детальний гайд) - Бабич, Тетяна Олегівна (Академічні візії, 2023)
У світлі швидкого вступу України в Єропейський союз зростає потреба в високому рівні управління міжнародними проектами, щоб швидко підготуватися до нових стандартів і вимог. У європейському проєктному менеджменті важливою є взаємодія з зацікавленими сторонами. У порівнянні зі стейкхолдерами локальних проєктів стейкхолдери міжнародних проєктів зазвичай складаються з різноманітних груп, які проживають у різних частинах світу. Таким чином, аналіз зацікавлених сторін і їх участі є частиною моделі аналізу ситуації реалізації міжнародних проектів. У цій статті розглядаються деталі процесу розробки Плану залучення зацікавлених сторін міжнародного проекту. Основні етапи підготовки плану залучення зацікавлених сторін визначені у статті, включаючи чіткий опис цих процесів і детальні рекомендації щодо того, як їх правильно виконати. Визначено основні інструменти та методи проєктного менеджменту, які можуть використовувати проєктна команда та менеджер проєкту.