Аналіз впливу державної політики на економічну безпеку машинобудівного комплексу - Прокопенко, Ольга Володимирівна; Редьква, Оксана Зіновіївна; Гарматюк, Оксана Олегівна; Казаков, Василь Васильович (Академічні візії, 2023)
Актуальність даного дослідження полягає у необхідності формування економічної безпеки машинобудівного комплексу України в умовах сучасних викликів і загроз. Метою статті є розробка методологічної основи для формування організаційної підтримки управління економічною безпекою підприємств машинобудівної галузі з подальшим практичним застосуванням. Методологія дослідження базується на застосуванні інструментів статистичного прогнозу. Результати дослідження вказують на ефективність застосування держаних системних регуляторних рішень, що забезпечують сталість економічної безпеки господарсько-економічної діяльності підприємств машинобудівної галузі. Зокрема, виконано оцінку впливу відповідного централізованого державного рішення ‒ імплементації системи публічних закупівель Prozorro, впровадження якої дозволило отримати показники економічної безпеки машинобудівного комплексу, значно вищі за прогнозні.