Інноваційні технології в дистанційному навчанні: відкриті ресурси, онлайн-курси та інші можливості - Лиходєєва, Ганна Володимирівна; Хмельницька, Олена Сергіївна; Київська, Катерина Іванівна (Академічні візії, 2023)
У статті охарактеризовано інноваційні технології в дистанційному навчанні, а саме відкриті ресурси та онлайн-курси. Використання інноваційних технологій є важливим напрямком у розвитку сучасної освіти. Впровадження інноваційних технологій стало поштовхом для розвитку процесів, пов’язаних із дистанційним навчанням. Змінюються форми та методи викладання, з’являється потреба у навчальних матеріалах для віддаленого доступу – у відкритих ресурсах та онлайн-курсах. Мета роботи полягає в дослідженні та аналізі перспектив впровадження масових онлайн-курсів для підвищення якості освіти. Значення масових відкритих онлайн-курсів доволі велике. МООС створюють умови для всебічного розвитку. Онлайн-курси відкривають широкі можливості для отримання якісних знань незалежно від місця перебування. Загалом впровадження інноваційних технологій у дистанційне навчання дозволить підвищити якість освіти та активізує навчальну діяльність.