Критерії, показники та рівні готовності викладачів фізичного виховання до виконання професійних функцій у багатогалузевих закладах вищої освіти - Загура, Федір (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена проблемі визначення критеріїв, показників та рівнів готовності викладачів фізичного виховання до виконання професійних функцій у багатогалузевих закладах вищої освіти. Проведено аналіз науково-педагогічної літератури, висвітлюючи проблеми конкретизації сутності понять «критерій», «показник», «рівень готовності». Метою статті є висвітлення результатів дослідження, присвяченого визначенню критеріїв, показників та рівнів готовності викладачів фізичного виховання до виконання професійних функцій у багатогалузевих закладах вищої освіти. Сформованість компонентів готовності викладачів фізичного виховання до виконання професійних функцій у багатогалузевих закладах вищої освіти запропоновано оцінювати відповідно до мотиваційно-ціннісного, когнітивно-пізнавального, операційно-діяльнісного, особистісно-рефлексивного показників та визначених критеріїв, а також рівнів (низький (алгоритмічний), середній (продуктивний), високий (рефлексивно-творчий). Визначено перспективи подальших наукових досліджень.