Особливості ідейно-організаційної діяльності жіночої організації Союзу українок Америки - Перів, І. В. (Академічні візії, 2023)
У статті аналізуються особливості ідейно-організаційної діяльності жіночої організації «Союз Українок Америки». Розглянуто історичний аспект створення організації, її цілі та завдання, а також шляхи досягнення поставлених цілей. Також проаналізовано основні напрями діяльності Союзу Українок Америки, такі як культурно-освітня робота, громадсько-політична діяльність, гуманітарні програми та благодійність. Особлива увага приділяється ініціативам та проектам, спрямованим на підтримку української культури, збереження традицій, формування та зміцнення жіночого лідерства. Особливу увагу закцентовано на значущі досягнення організації, її внесок у розвиток української спільноти, збереження традицій та підтримку ідентичності українських жінок у США. Дослідження базується на обстеженні архівних джерел, інтервʼю з учасницями організації. У статті розкривається імпакт Союзу Українок Америки як впливової жіночої організації, що здійснює великий соціокультурний вплив на українську громаду. Особлива увага приділяється організаційній структурі, зокрема в контексті сприяння дипломатичним і культурним ініціативам