Антикризове регулювання економіки у 2023 році: до питання реалізації стратегії енергетичної безпеки України - Полухін, Антон Вячеславович; Михайлова, Людмила Миколаївна; Семенишина, Ірина Віталіївна; Чернявський, Анатолій Володимирович (Академічні візії, 2023)
З початку 2014 року Російська Федерація використовує енергетичні ресурси як гібридну зброю проти України, це негативно позначилося на енергетичному секторі. Неспровокована російська агресія з лютого 2022 року мала деструктивний вплив на енергетичну систему та критичну інфраструктуру України. Україна вжила антикризові заходи з відновлення енергетичного сектору та критичної інфраструктури, які формують науковий ландшафт дослідних напрямів. Завдяки підтримці міжнародної спільноти Україна відновила функціонування критичної інфраструктури, убезпечивши громадян від незворотних наслідків. Україна формує шляхи вирішення проблем з забезпечення енергетичної незалежності та безпеки через провідні цифрові, економічні, технологічні та інтелектуальні заходи.