Цифрові інструменти формування маркетингово-орієнтованої системи збуту агропродовольчої продукції - Кашульська, Тетяна Сергіївна; Котвицький, Антон Юрійович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджено роль цифрових інструментів у формуванні маркетингово-орієнтованої системи збуту агропродовольчої продукції в умовах трансформації аграрного сектору України. Актуальність зумовлена потребою модернізації каналів збуту, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних виробників та адаптації до зростаючих вимог споживачів щодо якості й прозорості продукції. Систематизовано цифрові інструменти маркетингу і збуту, проаналізовано бар’єри та можливості їх упровадження. Обґрунтовано доцільність інтеграції цифрових і традиційних каналів збуту та розроблено практичні рекомендації щодо їх застосування в діяльності аграрних підприємств.