Управління ресурсним потенціалом транспортно-логістичних компаній - Ковалишин, Святослав Васильович (Академічні візії, 2024)
Обгрунтовано, що основою управління ресурсним забезпеченням у транспортно-логістичних компаніях є визначення раціонального обсягу, структури, джерел формування та способів використання ресурсів відповідно до стратегічних цілей підприємства та умов функціонування логістичного ринку. Проведено класифікацію ресурсів транспортно-логістичних компаній та особливості їх управління. Визначено, що у системі ресурсного забезпечення логістичних підприємств ключове місце посідають матеріально-технічні ресурси, які становлять основу для реалізації операційних, координаційних і стратегічних функцій логістики. Встановлено, що управління ресурсним забезпеченням підприємств на ринку логістичних послуг є багаторівневою, динамічною системою, що забезпечує досягнення операційної стійкості, стратегічної гнучкості та здатності до інноваційного оновлення.