Теоретико-методологічні засади становлення та розвитку юридичного документознавства в Україні - Скидан, Роман Олександрович; Сезонов, Віктор Станіславович; Ястремська, Наталя Миколаївна (Академічні візії, 2023)
Основною умовою існування та розвитку суспільства є документно-комунікативна діяльність як людей так і юридичних осіб. У цій статті було розглянуто питання еволюції юридичного документознавства з точки зору наукової рефлексії. Узагальнено загальні історичні знання про документ та документознавство у світі та в Україні, оскільки саме цей напрямок наукової діяльності став основою виникнення юридичного документознавства як науки. З опрацьованої теми вбачається, що розвиток цифрових технологій фактично створює новий напрямок у дослідженні питання юридичного документознавства. Під час вивчення цієї теми у контексті цифровізації документообігу було встановлено, що Україна у цьому секторі має значні здобутки та ефективний розвиток. Виходячи з глобальної цифровізації документообігу в Україні, вважаємо, що даний напрямок науки потребуватиме подальших досліджень з огляду на виникнення нових технологічних можливостей та впровадження їх у документообіг.