Етнокультурний компонент у змісті професійної підготовки майбутніх викладачів музичного мистецтва в університетах Китайської Народної Республіки - Го, Жуй (Академічні візії, 2024)
Анотація. Статтю присвячено аналізу етнокультурного компонента у змісті професійної підготовки майбутніх викладачів музичного мистецтва в університетах КНР. Актуальність зумовлена державною освітньою політикою КНР, спрямованою на інтеграцію «видатної традиційної китайської культури» в освітній процес для зміцнення національної свідомості. Метою статті є аналіз змісту, форм та методів цієї інтеграції. На основі аналізу наукових праць уточнено поняття «етномистецька компетентність». Встановлено, що етнокультурний компонент в КНР виконує подвійну функцію: освітню (формування естетичних здібностей) та ідеологічну (зміцнення «свідомості китайської національної спільноти»). Цей компонент реалізується через наскрізну імплементацію автентичного змісту (традиційний танець, мультиетнічний фольклор) та використання практико-орієнтованих методі, таких як евритмія.