Аналіз впливу маркетингових комунікацій на споживачів в ритейлі: переваги та недоліки інтегрованої маркетингової стратегії - Герчаківський, Олег (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено сутність та роль інтегрованої маркетингової стратегії в ритейлі крізь призму її впливу на споживачів. Автором описано особливості рітейлу в Україні в умовах війни та розглянуто основні маркетингові інструменти в ритейлі. Досліджено ризики використання у рітейлі окремих маркетингових інструментів без інтегрованої стратегії, охарактеризовано комунікаційний процес зі споживачами та запропоновано алгоритм аналізу впливу маркетингових комунікацій на споживачів у ритейлі. Наголошено на важливості використання маркетингових комунікацій у складі інтегрованої маркетингової стратегії та підкреслено необхідність враховувати результати аналізу маркетингових комунікацій для виявлення недоліків інтегрованої маркетингової стратегії, які можуть вплинути на відносни зі споживачами.