Зміст та основні положення технології оздоровчого тренування силової спрямованості для чоловіків першого періоду зрілого віку - Коротич, Віталій; Римик, Роман (Академічні візії, 2025)
Анотація. Представлена технологія оздоровчого тренування силової спрямованості для чоловіків першого періоду зрілого віку складається із трьох мезоциклів, які мають певну мету та характеризуються своєрідною структурою проведення заняття. Кожен з циклів складається із 2-ох мікроциклів. Перший мікроцикл представлений триденним тижневим «спліт» тренуванням (понеділок, середа, п’ятниця чи вівторок, четвер, субота). Наступний мікроцикл також передбачає три тренування в тиждень, але за структурою «фулбоді». Протягом першого мезоциклу вправи виконувалися по 12 повторень у кожному із трьох підходів. Другий цикл передбачає виконання 10 повторень з відповідним збільшенням робочої ваги. У третьому циклі учасники експерименту здійснювали 8 повторень у підході. Залежно від циклу варіювалися такі змінні параметри, як тип вправи, інтенсивність навантаження, тренувальний обсяг та інтервали відпочинку між підходами.