Формування комунікативної компетентності майбутніх фахівців з комп’ютерних наук у процесі навчання в магістратурі - Стечкевич, О. О.; Петришин, Б. А. (Академічні візії, 2025)
Анотація. Стаття присвячена висвітленню особливостей формування комунікативної компетентності майбутніх фахівців з комп’ютерних наук у процесі навчання в магістратурі як складової професійної компетентності, що забезпечує успішність діяльності та кар’єрного зростання в умовах інтеграції технологічних інновації в різні сфери економіки. Проаналізовано науково-теоретичні підходи до визначення змісту комунікативної компетентності; виконано аналіз освітньо-професійних програм підготовки магістрів спеціальності «Комп’ютерні науки» в контексті розвитку комунікативної компетентності; окреслені шляхи формування комунікативної компетентності майбутніх спеціалістів з комп’ютерних наук в умовах магістратури. Ключові слова: професійна компетентність, комунікативна компетентність, магістр, освітньо-професійна програма, заклад вищої освіти, комп’ютерні науки.