Інструментарій політики стимулювання розвитку туризму в Україні в сучасних умовах - Стецик, Ярослав (Академічні візії, 2025)
Анотація. У дослідженні зосереджено увагу на проблемних аспектах державної політики, спрямованої на активізацію розвитку та реалізацію потенціалу туристичного комплексу України в умовах воєнних викликів. Метою наукової роботи визначено теоретичне та практичне обґрунтування пріоритетів державної політики відновлення й зміцнення туристичного потенціалу країни. Розкрито деструктивний вплив повномасштабної війни на функціонування та перспективи розвитку вітчизняного туристичного комплексу. Систематизовано та аргументовано комплекс заходів державної політики стимулювання розвитку туристичної сфери, що ґрунтуються на класичних підходах. Виокремлено специфічні інструменти регуляторного впливу, орієнтовані на підвищення ефективності використання економічного та ресурсного потенціалу туристичного комплексу України як у період воєнних дій, так і в процесі повоєнної відбудови. Ключові слова: війна, повоєнна відбудова, галузевий розвиток, туризм, державна політика, державне регулювання, інструменти стимулювання.