ФОРМУВАННЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ В УМОВАХ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Гельжинська, Тетяна; Біляк, Іванна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджуються основи формування управлінської компетентності у майбутніх педагогів в умовах вищої освіти. Акцентується увага на важливості інтеграції управлінських навичок у освітні програми, що відповідають сучасним викликам ринку праці. Визначено ключові компоненти управлінської компетентності, такі як цілепокладання, планування, організація навчально-виховного процесу, а також необхідність впровадження інноваційних технологій та інтерактивних методик у навчання. Рекомендовано зміцнити психолого-педагогічні умови навчання, що передбачають розвиток особистісних якостей, комунікативних навичок і здатності до роботи в команді. Встановлено, що активне навчання та підтримка професійних спільнот між студентами поліпшують формування їх управлінських компетенцій.