Дослідження ринку кондитерських виробів України: виклики війни та тенденції розвитку - Мащак, Наталія Михайлівна; Третьякова, Валерія Володимирівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджено сучасний стан та тенденції розвитку ринку кондитерських виробів в Україні в умовах повномасштабного вторгнення росії. Проаналізовано ключові виклики, з якими стикається галузь, зокрема перебої з енергопостачанням, логістичні труднощі, зниження купівельної спроможності населення, загроза обстрілів та скорочення експорту. Розкрито зміну споживчих уподобань, зростання тіньового сектору та адаптацію підприємств до нових реалій. Окрема увага приділена аналізу основних гравців ринку та їх конкурентних переваг. У статті окреслено перспективи розвитку галузі, зокрема через інновації, розширення експорту, диверсифікацію асортименту та використання цифрових інструментів.