АДМІНІСТРАТИВНІ ПРОЦЕДУРИ ЗАХИСТУ ПРАВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ В УКРАЇНІ - Канарик, Юлія Сергіївна (Академічні візії, 2025)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню адміністративних процедур захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Актуальність теми зумовлена євроінтеграційними процесами, що потребують реформування законодавства у сфері інтелектуальної власності. Нормативно-правовий напрям удосконалення адміністративно-правових механізмів пов’язаний зі змінами в законодавстві. Визначено процедури адміністративного захисту, публічні та приватні інтереси осіб у цій сфері. Доведено, що мета такого захисту полягає у дотриманні інтересів суб’єктів суспільних відносин. Проаналізовано Господарський, Цивільний кодекси, КУпАП, профільні закони України. Підкреслено необхідність подальшого вдосконалення нормативної бази задля забезпечення міжнародної інтеграції та ефективного функціонування системи правового захисту в умовах трансформації.