Психологічні підходи до підвищення мотивації студентів до самостійного вивчення математичних дисциплін - Потапова, Олександра Миколаївна; Денисенко, Наталя Леонідівна; Юрій, Раїса Федорівна (Академічні візії, 2025)
Дослідження присвячене проблемі забезпечення вмотивованості студентів до самостійної навчальної діяльності у закладах вищої освіти, в процесі навчання математичних дисциплін. У статті розглянуто роль та місце самостійної роботи у процесі підвищення вмотивованості здобувачів освіти до самостійного вивчення математичних наук. Виявлено, що організація самостійної роботи у середовищі вищої школи передбачає конкретизацію мети, плану, змісту, організаційно-методичного забезпечення та форм контролю. Розглянуто найбільш ефективні стратегії підвищення мотивації студентів до самостійної навчальної діяльності в процесі навчання математичних дисциплін. З’ясовано, що самостійна робота студентів потребує системного підходу та формуватися на уніфікованій методологічній основі.