Погашення податкового боргу при реорганізації юридичних осіб: через призму судової практики - Макаревич, Олександр Сергійович (Академічні візії, 2025)
У статті досліджується особливості погашення податкового боргу при реорганізації юридичних осіб, а також роль контролюючих органів та їх вплив на забезпечення законності та виконання податкових зобов’язань платниками податків. Проаналізовано ключові функції контролюючих органів, зокрема проведення контрольно-перевірочних заходів, координацію з державними реєстраторами та запобігання ухиленню від сплати податків. Виокремлено проблемні аспекти, серед яких бюрократичні складнощі, затримки у проведенні перевірок, недостатня координація між органами та відсутність чітких строків виконання процедур. У статті запропоновано рекомендації щодо вдосконалення законодавства: підвищення прозорості діяльності контролюючих органів, встановлення чітких строків перевірок та правові наслідки за їх недотримання.