Публічне управління у сфері фізичної культури і спорту: стратегічні завдання та шляхи їх реалізації - Калита, Лариса Володимирівна; Приймак, Марія Михайлівна (Академічні візії, 2025)
Метою статті є аналіз нормативно-правового та організаційного забезпечення публічного управління сферою фізичної культури і спорту в Україні, дослідження міжнародного досвіду, а також формулювання стратегічних завдань для органів державного управління і місцевого самоврядування з метою покращення ефективності їх діяльності на цьому напрямку. Для досягнення поставленої мети використано порівняльний аналіз нормативно-правової бази України та міжнародних підходів до управління сферою фізичної культури і спортом. Метод узагальнення дозволив визначити стратегічні завдання розвитку сфери фізичної культури і спорту. Дослідження виявило численні прогалини в нормативно-правовому забезпеченні управління сферою фізичною культурою і спортом в Україні, а також визначило необхідність адаптації міжнародного досвіду до українських умов. Визначено стратегічні завдання для органів державного управління та місцевого самоврядування, що включають інтеграцію цифрових інструментів для підвищення прозорості, ефективності й інклюзивності управлінських процесів у сфері фізичної культури і спорту.