МОДЕЛЬ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ В ІНКЛЮЗИВНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ - Акімова, Олена Михайлівна (Академічні візії, 2024)
Предметом статті виступає презентація складових елементів структурно-функціональної моделі підготовки майбутніх учителів початкових класів до реалізації фахових компетентностей в інклюзивному освітньому просторі. Розкриваються основні складові підготовки майбутніх учителів початкових класів до реалізації фахових компетентностей в інклюзивному освітньому просторі в блоках: методологічному, цільовому, теоретичному, змістовно-організаційному, діагностично-рефлексивному; містить критеріальний апарат оцінювання ефективності моделі системи підготовки майбутніх учителів початкових класів до реалізації фахових компетентностей в інклюзивному освітньому просторі; визначено зміст мотиваційно-цільового, когнітивного, організаційно-функціонального, контрольно-оцінного компонентів моделі системи підготовки майбутніх учителів початкових класів до реалізації фахових компетентностей в інклюзивному освітньому просторі. Охарактеризовано змістове тематичне наповнення освітніх компонентів професійного циклу підготовки, що презентують на різноманітних рівнях здобуття освіти: «Інклюзивна освіта», «Організаційні засади діяльності асистента вчителя», «Філософія інклюзивної освіти».