HR метрики як основа ефективного управління персоналом: Огляд платформ і методів аналізу - Любомудрова, Надія Петрівна; Ямщиков, Ігор Ігорович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена питанням аналізу HR метрик та платформ, що використовуються для їх збору та аналізу. У роботі здійснено огляд популярних платформ, представлених на українському та міжнародному ринках, із визначенням їхніх ключових функцій та спільних метрик. Розглянуто такі показники, як ефективність персоналу, залученість, плинність кадрів та індекс лояльності працівників (eNPS), а також методи їхнього формування. Проведений аналіз показав, що платформи не лише дозволяють оцінювати індивідуальну продуктивність працівників, але й створюють можливості для сегментації та виявлення проблем на рівні команд і підрозділів. У статті підкреслюється важливість комплексного підходу до аналізу HR метрик для підтримки стратегічного розвитку організацій. Об’єктом подальших досліджень пропонується зробити показник плинності кадрів, з метою розробки моделей прогнозування та попередження негативних результатів у контексті управління людськими ресурсами.