Використання додатків Google як засобу налагодження взаємодії в освітньому процесі - Куршев, Богдан Вікторович; Горохівська, Тетяна Миколаївна (Академічні візії, 2024)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми визначення особливостей використання Google-додатків як засобів налагодження ефективної педагогічної взаємодії між учасниками освітнього процесу в умовах цифровізації освіти. Проаналізовано наукові дослідження, присвячені розгляду концептуальних підходів до визначення поняття «взаємодія», його видів та специфіки в педагогічному контексті. Проаналізовано історичний розвиток додатків Google, зокрема Google Workspace, Gmail, Google Maps, Google Earth, Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Google Meet, Google Classroom та їх інтеграцію в освітній процес. На основі огляду наукової літератури обґрунтовано ефективність інструментів Google для забезпечення синхронної та асинхронної взаємодії в умовах дистанційного та змішаного навчання. Результати підтверджують значення цифрових технологій у підвищенні якості освіти та сприяють подальшому впровадженню інноваційних методів навчання.